Historisk

I 1912 åbnede Brøndby Strandhotel som det første af sin slags i Køge Bugt. Københavnerne ankom i chaban og på cykel for at bade og spise frokost. Ned mod havet lå en lille park med palmer, fint anlagte stier, borde og bænke, så man kunne sidde og nyde udsigten over Køge Bugt. Brøndby Strandhotel havde sin egen badebro med en badeanstalt. Det kostede 8 kroner for et badekort til hele sæsonen.

Trængte man til at røre sig, kunne man tage et spil kegler på keglebanen eller en svingom i dansepavillonen, hvor der var adgang for 25 øre.

Strandhotellets æra sluttede lige omkring 2. verdenskrig. I en årrække havde hotellet skiftende funktioner som børnehjem og skole for døve. I 1955 købte Dansk Forsorgsselskab ejendommen for at indrette en ungdomspension. Indvielsen fandt sted i februar 1957, og var Danmarks første ungdomspension. Ungdomspensionen kunne modtage 28 unge i alderen 18-25, alle betingede dømte.

I tiden herefter blev vilkårene ændret, således at man også modtog beboere fra ungdomsfængsler.

I 1973 blev Dansk Forsorgsselskab overtaget af Fængselsvæsenet, og skiftede navn til Kriminalforsorgen. Herefter påbegyndtes udslusningen af indsatte fra åbne og lukkede fængsler.

I dag modtager pensionen indsatte fra samtlige fængsler og arresthuse, prøveløsladte og betingede dømte med diverse vilkår.